Leesvoer

eBooks / publicaties

Gratis e-book!

Gratis e-book!

Wat leuk dat je interesse hebt in ons e-book. We hopen dat het je zal helpen om te komen tot KPI’s en grafieken die iedereen begrijpt.

Als je onderstaande formulier invult, zul je een popup zien met een downloadknop. Door je in te schrijven ga je akkoord met ons privacy statement.

Eerst meer weten over de inhoud? Scroll dan verder naar beneden.

Over de inhoud van het e-book

(Deze tekst werd eerder gepubliceerd op linkedin)

Vrijwel iedere organisatie beschikt inmiddels over Kritische Prestatie Indicatoren (KPI’s). Toch zien wij veel teams, afdelingen en MT’s worstelen met dit onderwerp. De praktijk leert dat het erg lastig is om KPI’s écht goed te gebruiken. Één aspect waar het vaak mis gaat, is de visualisatie van data. De grafieken. Wat krijgt de gebruiker uiteindelijk te zien en begrijpt hij dit? En zorgt het dan uiteindelijk voor gewenst gedrag en een hogere kwaliteit van beslissingen?

Voor wie?

Dit e-book is geschreven voor iedereen die te maken heeft met KPI’s. Dat zijn dus niet alleen Business Intelligence specialisten of (data-) analisten, maar ook managers/leiders die anderen aansturen. Of juist de mensen die met KPI’s aangestuurd wórden, en die vinden dat het niet vóór ze werkt maar tégen ze. Bovenal is het e-book interessant voor beslissers die vinden dat het gebruik van KPI’s beter kan en moet in hun organisaties. De verandering begint immers bij draagvlak van hen.

Uitgangspunten

In het e-book worden een aantal uitgangspunten behandeld, zoals:

Kies de juiste grafieken en wees duidelijk;
Laat zien waar de schoen wringt;
Maak onderscheid tussen streefdoelen en einddoelen;
Geef zoveel mogelijk trendinformatie;
(…).
Verder geven we een groot aantal praktische richtlijnen en tips voor het gebruik grafieken.

Wanneer welke grafiek?

De kern van het boek draait om de vraag ‘wanneer gebruik je welke grafiek’? Het is zinvol onderscheid te maken tussen tijd- en trendontwikkeling grafieken, open stand grafieken en structuurgrafieken. Maar is dan een gestapelde of gegroepeerde kolom grafiek de beste optie? Horizontaal of verticaal? Of toch gewoon een lijngrafiek? Of hebben we nog iets compleet anders nodig? En welke grafieken moet je zeker níet gebruiken? Op al deze vragen geeft het e-book antwoord.

Bedankt voor je interesse!