Wie zijn wij

Over Sendu

Sendu B.V. is opgericht door Willem Suppers en Luc van Sas. Samen bundelen wij 25 jaar ervaring in ons vakgebied en wij geloven erin dat deze samenwerking ons -en daarmee jou als mogelijke klant- verder kan brengen.

Onze naam Sendu (spreek uit: sen-doe) komt voort uit de taal Esperanto. Dit is een relatief makkelijk te leren internationale taal, ontworpen om mensen uit verschillende culturen effectief met elkaar te laten communiceren. In ons vak vinden wij het van groot belang dat men binnen organisaties dezelfde taal speekt. Soms letterlijk, maar meestal betekent het dat de neuzen dezelfde kant op wijzen. Het communiceert immers zo veel makkelijk als je dat doet vanuit hetzelfde vertrekpunt.

Sendu vertaling
Screenshot Google Translate

Sendu is de vertaling voor “stuur” (zie google translate screenshot) en dit is op meerdere manieren uitlegbaar. Een stuur helpt om de juiste koers te varen en stuurinformatie (KPI’s) geven inzicht over het bereiken van gestelde doelen. Mede door ons oog voor het menselijke aspect sturen wij jouw organisatie de goede kant op. Een stuur biedt houvast en toch flexibiliteit: verander- en verbeterprocessen zijn wendbaar en gemaakte plannen kunnen worden bijgestuurd.

Ons logo

We zijn benieuwd wat je ziet als je naar ons logo kijkt. Over ons beeldmerk hebben we in ieder geval goed nagedacht. Allereerst herken je wellicht een staafdiagram, welke groei laat zien. Tevens zie je een witte pijl naar boven, wat staat voor optimisme en progressie. Als accentkleur hebben we gekozen voor groen, de kleur van actie, fris en duurzaam:

  • Actie, omdat we samen met de organisatie aan de slag gaan;
  • Fris, omdat we geloven dat anders denken nodig is om bestaande patronen te doorbreken;
  • Duurzaam, omdat wij vinden dat economische groei alleen wenselijk is wanneer dit hand in hand gaat met menselijk welzijn (geluk in het werk).
Beeldmerk400
Beeldmerk Sendu

De blauwe driehoek links sluit hier naadloos op aan (delta): het symboliseert onze aanpak die het verschil maakt. Rechtsboven staat de blauwe hoek symbool voor onze ondernemende drive om de witte pijl in jouw organisatie te realiseren. Het staat voor resultaat en impact.

Over Luc van Sas

Als ik me bezighoud met een complex probleem wil ik dit analyseren, begrijpen en doorgronden. Voortdurend ben ik op zoek naar nieuwe kennis en inzichten. Ik krijg energie van resultaat en ben dan ook altijd op zoek naar mogelijkheden om het succes te vergroten. Graag houd ik het tempo erin en mijn communicatiestijl is informeel en direct.

Ik doe mijn best om dwarsdenkend te zijn. Om als buitenstaander nét even iets anders tegen een situatie aan te kunnen kijken. Verder hoor ik vaak terug dat ik rust uitstraal, ook wanneer het voor mijn gevoel alles behalve rustig is in mijn hoofd. Bij klanten waarvoor ik gewerkt heb, stond ik bekend als iemand die het gewoon fixt.

Verder heb ik een enorme afkeer van managementjeukwoorden. Mijn vakgebied wordt al te veel gedomineerd door mensen die met pretentieus jargon proberen te imponeren. Ik probeer altijd taal te gebruiken die iedereen snapt en gebruik alleen jargon als dat échts iets toevoegt. Soms ontkom ik er niet aan.

Verder begeef ik mij graag tussen de mensen. Ik zoek de samenwerking op en vind het belangrijk dat er ook nog af en toe gelachen wordt tijdens het werk.

Over mij Privé

Geboren in 1983 groeide ik op in het relatief rustige dorp Steyl, bij Venlo. Na een uitstapje van 10 jaar naar Eindhoven (2002-2012) ben ik alweer geruime tijd woonachtig in dat zelfde Venlo. Hier woon ik met veel plezier samen met mijn vriendin en 3 kinderen.

In mijn vrije tijd ben ik fanatiek squasher en groot liefhebber van voetbal. In beide sporten kan ik slecht tegen mijn verlies, of het verlies van het team dat ik aanhang. Al vanaf mijn 9e heb ik ieder jaar een seizoenkaart van plaatselijke trots VVV (zonder dat foeilelijke “-Venlo”, uiteraard). Dat slecht tegen mijn verlies kunnen en supporter zijn van VVV wil elkaar nog wel eens bijten, overigens.

Verder ben ik als hobbyfotograaf altijd op zoek naar de perfecte foto. De perfecte compositie knippen en achteraf de belichting en het contrast zó bewerken dat de foto steeds een beetje beter wordt. Wanneer ik op een dag een foto heb gemaakt en de volgende dag kom ik op dezelfde plek, maar nu is de lucht wél blauw: dan knip ik de foto opnieuw. Op mijn harde schijf staan zo’n 50.000 foto’s, maar de perfecte foto heb ik nog niet gevonden.

Het jammere aan passie van fotografie is dat ik er doorgaans alleen aan toe kom tijdens die andere grote passie: reizen. Met gepaste trots kan ik urenlang praten over de verschillende bestemmingen over de wereld die ik heb bezocht (vraag me er maar eens naar).

Verder schrijf ik graag. Ik hou ervan om met woorden te goochelen totdat de perfecte tekst er staat, die precies zegt wat ik wil uitdragen. Zie ook mijn blogs.

(Werk)ervaring

Op het VWO gingen technische vakken en economie me het beste af. Een studie Technische Bedrijfskunde aan de TU/Eindhoven lag toen voor de hand. Na een fantastische studententijd (in meerdere opzichten) heb ik dit afgerond met de master ‘Innovation Management’. Ik mag mijzelf dan ook ingenieur noemen, maar dat doe ik eigenlijk nooit.

Na mijn studie kon ik meteen aan de slag in de consultancy- / advies branche. Ruim 8 Jaar en vele projecten later besloot ik begin 2017 dat het ondernemerschap iets is dat bij me past. De autonomie, de vrijheid en de voldoening uit resultaat zijn voor mij goud waard. Ik ben trots op de projecten die ik in de afgelopen 4 jaar als zelfstandige heb mogen doen en prijs me gelukkig dat de opdrachtgevers mij weten te vinden, in plaats van dat ik naar opdrachten moest zoeken.

In de afgelopen jaren werkte ik ook al geregeld samen met Willem Suppers. Willem is een kei in het vakgebied en wij versterken elkaar. Hoewel we inhoudelijk dezelfde expertises hebben, benaderen we vaak zaken vanuit net een andere invalshoek. Willem wijst mij op dingen waar ik zelf niet op gekomen zou zijn en weet als geen ander mensen en organisaties in beweging te krijgen. Wij geloven in de synergie, want één en één is in dit geval meer dan twee. Dit heeft ons ertoe besluiten de krachten formeel te bundelen in Sendu B.V.

Over Willem Suppers

Het realiseren van plannen of strategische doelen is wat mij energie geeft in mijn werk. Concreet stap voor stap samenwerken om klantverwachtingen en/of resultaat te verbeteren is gewoonweg gaaf om te doen. Met mijn ervaring ben ik in staat opdrachtgevers te helpen om samenwerking in een keten, programma of project echt van de grond te krijgen. Mijn afstuderen en Master(s) waren gericht op strategie-executie en veranderkunde. Hier ontwikkelde ik mijn passie voor de adviessector. Meer dan 15 jaar werkend in verschillende sectoren heb ik vaardigheden opgedaan in meerdere disciplines van prestatiemanagement, procesoptimalisatie (LEAN) en coaching. En van leidinggeven tot en met project- en programmamanagement (Prince2). Het maakt me wendbaar, breed geïnteresseerd en inzetbaar. 

Als professional ben ik vasthoudend, niet koppig maar geduldig met behoud van focus. Graag geef ik zelf het goede voorbeeld, door tijdelijk jouw  teams te ontlasten bij een bepaalde rol of functie.

Humor helpt me om zaken in gang te zetten. Het geeft mensen lucht en bewegingsruimte om een volgende fase zich eigen te maken en met plezier hun werk te doen. Het is dan ook mijn elixer en ik deel het graag.

Over mij Privé

In 1984 geboren en getogen in Grubbenvorst. Uit die tijd heb ik nog veel van mijn belangrijkste vriendschappen. Veel van mijn vrienden ken ik al sinds mijn vierde jaar. Loyaliteit is belangrijk voor me. Samen doorliepen we de basisschool, waar ik uitblonk in rekenen.

Eenmaal op het VWO specialiseerde ik me in Economie en Maatschappij en op de universiteit haalde ik mijn bachelor in Bedrijfskunde op de Radboud Universiteit Nijmegen. 

In mijn vrije tijd heb ik een liefde voor judo en Japan. Zodoende ben ik in bezit van een dubbele zwarte band (Judo en LEAN). Judo betekent langs de zachte weg en LEAN richt zich op het realiseren van klantwaarde. Die combinatie maakt dat ik in mijn trajecten altijd oog heb voor verbeteren (klantimpact) en werk aan een aanpak waarin we eventuele weerstand gebruiken als katalysator voor de gewenste volgende fase (verandering).

(Werk)ervaring

Opgeleid als bedrijfskundige, ben ik onderzoekend en ondernemend. Hierdoor heb ik vele organisaties en bedrijven mogen helpen met management en organisatievraagstukken. Jonge organisaties heb ik geholpen om te groeien in volwassenheid. Grote organisaties heb ik geholpen met het realiseer- en implementeerbaar maken van strategische doelen.

Jouw medewerkers help ik om ambassadeur te worden van de verandering, ik stimuleer trots, betrokkenheid en eigenaarschap. Zodoende heb ik de afgelopen jaren als sparringpartner zowel in de commerciële sector als in de publieke dienstverlening (zorg, woningcorporatie, gemeenten), teams en professionals mogen coachen, ontwikkelen en begeleiden. Als programmamanager of projectleider heb ik strategische ambities vertaald in concrete programma’s of heb ik reeds door de organisatie ontwikkelde programma’s tot uitvoering gebracht. Sendu biedt implementatiekracht.

Wij geloven in de krachten van ‘samen doen’, sterke mensen om je heen verzamelen om vanuit daar het verschil te maken. Met Luc heb ik een partnerschap waarop ik blind kan varen. Hij is scherp, analytisch en goed in het oplossen van taaie problemen. Hij is mijn sparringpartner en samen zijn we een ijzersterk team, dat voor of achter de schermen elkaar helpt. In Sendu B.V. worden onze competenties en skills verbonden en dat maakt ons de ideale partner voor datgene waar jij wakker van ligt of de droom die jij met je  organisatie of team wilt bereiken.