Wie zijn wij

Over Sendu

Sendu B.V. is opgericht door Willem Suppers en Luc van Sas. Samen bundelen wij 25 jaar ervaring in ons vakgebied en wij geloven erin dat deze samenwerking ons -en daarmee jou als mogelijke klant- verder kan brengen.

Onze naam Sendu (spreek uit: sen-doe) komt voort uit de taal Esperanto. Dit is een relatief makkelijk te leren internationale taal, ontworpen om mensen uit verschillende culturen effectief met elkaar te laten communiceren. In ons vak vinden wij het van groot belang dat men binnen organisaties dezelfde taal speekt. Soms letterlijk, maar meestal betekent het dat de neuzen dezelfde kant op wijzen. Het communiceert immers zo veel makkelijk als je dat doet vanuit hetzelfde vertrekpunt.

Sendu vertaling
Screenshot Google Translate

Sendu is de vertaling voor “stuur” (zie google translate screenshot) en dit is op meerdere manieren uitlegbaar. Een stuur helpt om de juiste koers te varen en stuurinformatie (KPI’s) geven inzicht over het bereiken van gestelde doelen. Mede door ons oog voor het menselijke aspect sturen wij jouw organisatie de goede kant op. Een stuur biedt houvast en toch flexibiliteit: verander- en verbeterprocessen zijn wendbaar en gemaakte plannen kunnen worden bijgestuurd.

Ons logo

We zijn benieuwd wat je ziet als je naar ons logo kijkt. Over ons beeldmerk hebben we in ieder geval goed nagedacht. Allereerst herken je wellicht een staafdiagram, welke groei laat zien. Tevens zie je een witte pijl naar boven, wat staat voor optimisme en progressie. Als accentkleur hebben we gekozen voor groen, de kleur van actie, fris en duurzaam:

  • Actie, omdat we samen met de organisatie aan de slag gaan;
  • Fris, omdat we geloven dat anders denken nodig is om bestaande patronen te doorbreken;
  • Duurzaam, omdat wij vinden dat economische groei alleen wenselijk is wanneer dit hand in hand gaat met menselijk welzijn (geluk in het werk).
Beeldmerk400
Beeldmerk Sendu

De blauwe driehoek links sluit hier naadloos op aan (delta): het symboliseert onze aanpak die het verschil maakt. Rechtsboven staat de blauwe hoek symbool voor onze ondernemende drive om de witte pijl in jouw organisatie te realiseren. Het staat voor resultaat en impact.

Onze mensen

Luc van Sas

Managing partner

“Als ik me bezighoud met een complex probleem wil ik dit analyseren, begrijpen en doorgronden. Voortdurend ben ik op zoek naar nieuwe kennis en inzichten. Ik krijg energie van resultaat en ben dan ook altijd op zoek naar mogelijkheden om het succes te vergroten. Graag houd ik het tempo erin en mijn communicatiestijl is informeel en direct.

Ik doe mijn best om dwarsdenkend te zijn. Om als buitenstaander nét even iets anders tegen een situatie aan te kunnen kijken. Verder hoor ik vaak terug dat ik rust uitstraal, ook wanneer het voor mijn gevoel alles behalve rustig is in mijn hoofd. Bij klanten waarvoor ik gewerkt heb, stond ik bekend als iemand die het gewoon fixt.

Verder begeef ik mij graag tussen de mensen. Ik zoek de samenwerking op en vind het belangrijk dat er ook nog af en toe gelachen wordt tijdens het werk.”

Willem Suppers

Managing partner

“Het realiseren van plannen of strategische doelen is wat mij energie geeft in mijn werk. Concreet stap voor stap samenwerken om klantverwachtingen en/of resultaat te verbeteren is gewoonweg gaaf om te doen. Met mijn ervaring ben ik in staat opdrachtgevers te helpen om samenwerking in een keten, programma of project echt van de grond te krijgen. Mijn afstuderen en Master(s) waren gericht op strategie-executie en veranderkunde. Hier ontwikkelde ik mijn passie voor de adviessector. Meer dan 15 jaar werkend in verschillende sectoren heb ik vaardigheden opgedaan in meerdere disciplines van prestatiemanagement, procesoptimalisatie (LEAN) en coaching. En van leidinggeven tot en met project- en programmamanagement (Prince2). Het maakt me wendbaar, breed geïnteresseerd en inzetbaar. 

Als professional ben ik vasthoudend, niet koppig maar geduldig met behoud van focus. Graag geef ik zelf het goede voorbeeld, door tijdelijk jouw  teams te ontlasten bij een bepaalde rol of functie.

Humor helpt me om zaken in gang te zetten. Het geeft mensen lucht en bewegingsruimte om een volgende fase zich eigen te maken en met plezier hun werk te doen. Het is dan ook mijn elixer en ik deel het graag.”

Johan van Bakel

Business Consultant Sendu

“Mijn jarenlange ervaring in de maakindustrie gecombineerd met een natuurlijke drang naar verbetering zet ik graag in bij business gerelateerde vraagstukken. Ik vind het heerlijk om gezamenlijk doelen te stellen, scherpe analyses te maken en processen dusdanig  te optimaliseren zodat iedere stap werkelijk waarde toe kan voegen. De huidige werkwijze is voor mij nooit een gegeven maar dient zichzelf steeds te bewijzen. Ik ben resultaat gericht en veeleisend naar mezelf en de ander maar zet altijd de samenwerking  en het gezamenlijk doel centraal. Meedoen om de vraagstukken echt te kunnen  begrijpen is voor mij hierbij essentieel. Verder motiveer ik de ander graag om het beste uit zichzelf te halen en zorg ik dat de juiste vragen gesteld worden.”  

Tom Tergau

Business Consultant Sendu

“Gedreven business consultant / interim manager met ruime ervaring in het leiden van veranderprocessen. Door mijn ervaring in de hospitality is mijn aandacht van nature gericht op het verbeteren van de ervaring van de klant. Hierbij heb ik oog voor zowel bedrijfsprocessen, als voor hoe mensen met elkaar samenwerken om tot resultaat te komen. Tijdens mijn recent afgeronde masterstudie heb ik mij vooral gericht op strategische samenwerkingen.”

Sedef Demirci

Business Consultant Sendu

“Gedreven en nieuwsgierige procesconsultant met oog voor detail en het optimaliseren van processen. Dit alles doe ik graag in samenwerking en met anderen, waarbij ik geloof dat processen niet los gezien kunnen worden van de menselijke factor. Door mijn 8 jaar ervaring heb ik veel kennis van de sector, waardoor ik snel kan komen tot een visie op hoe zaken beter kunnen. Ik haal er voldoening uit als een proces beter loopt en leidt tot het beoogde resultaat.”

Wij werken onder andere samen met:

Ronald 1

Ronald van Andel

Teamontwikkeling Specialist

“Mijn expertise zit in het op professionele wijze begeleiden en ontwikkelen van teams, daarbij alle ingrediënten meenemend. Denk aan het begeleiden van teams in actuele samenstelling, van individuen binnen teams en de belangrijke rol van leidinggeven en leiderschap. De focus ligt op energie gevende, professionele en resultaatgerichte samenwerking, gekoppeld aan team-, afdelings- en bedrijfsdoelstellingen.

Mijn persoonlijke leiderschap-/levensmissie is; “jou en je team succesvol laten zijn.”

Datatoppers

Diverse consultants

Met de datatoppers hebben wij een samenwerkingsverband waarbij wij kennis en personeel uitwisselen, met name op het gebied van Business Intelligence.

Patriek rond

Patriek Albers

Business Consultant

“Vanuit een bedrijfskundige achtergrond en een systemische blik op teams en organisaties breng ik met veel energie en passie mensen in beweging vanuit de essentie. Ik werk vanuit vertrouwen en een open houding en ontmoet graag de mens in de rol of functie.  

Ik neem mijn persoonlijke levenservaring mee in mijn werk om mensen te inspireren en aan te moedigen.

Brabantse levensgenieter en zorgdrager. Het open en eerlijke verhaal op tafel als basis voor verdere groei en begrip voor elkaar. Ik geloof in de kunst van het bewegen in plaats van de kunde om te veranderen.”

Lilian

Lilian Borneman

Business consultant