Wie zijn wij

Over Sendu

Sendu B.V. is opgericht door Willem Suppers en Luc van Sas. Samen bundelen wij 25 jaar ervaring in ons vakgebied en wij geloven erin dat deze samenwerking ons -en daarmee jou als mogelijke klant- verder kan brengen.

Onze naam Sendu (spreek uit: sen-doe) komt voort uit de taal Esperanto. Dit is een relatief makkelijk te leren internationale taal, ontworpen om mensen uit verschillende culturen effectief met elkaar te laten communiceren. In ons vak vinden wij het van groot belang dat men binnen organisaties dezelfde taal speekt. Soms letterlijk, maar meestal betekent het dat de neuzen dezelfde kant op wijzen. Het communiceert immers zo veel makkelijk als je dat doet vanuit hetzelfde vertrekpunt.

Sendu vertaling
Screenshot Google Translate

Sendu is de vertaling voor “stuur” (zie google translate screenshot) en dit is op meerdere manieren uitlegbaar. Een stuur helpt om de juiste koers te varen en stuurinformatie (KPI’s) geven inzicht over het bereiken van gestelde doelen. Mede door ons oog voor het menselijke aspect sturen wij jouw organisatie de goede kant op. Een stuur biedt houvast en toch flexibiliteit: verander- en verbeterprocessen zijn wendbaar en gemaakte plannen kunnen worden bijgestuurd.

Ons logo

We zijn benieuwd wat je ziet als je naar ons logo kijkt. Over ons beeldmerk hebben we in ieder geval goed nagedacht. Allereerst herken je wellicht een staafdiagram, welke groei laat zien. Tevens zie je een witte pijl naar boven, wat staat voor optimisme en progressie. Als accentkleur hebben we gekozen voor groen, de kleur van actie, fris en duurzaam:

  • Actie, omdat we samen met de organisatie aan de slag gaan;
  • Fris, omdat we geloven dat anders denken nodig is om bestaande patronen te doorbreken;
  • Duurzaam, omdat wij vinden dat economische groei alleen wenselijk is wanneer dit hand in hand gaat met menselijk welzijn (geluk in het werk).
Beeldmerk400
Beeldmerk Sendu

De blauwe driehoek links sluit hier naadloos op aan (delta): het symboliseert onze aanpak die het verschil maakt. Rechtsboven staat de blauwe hoek symbool voor onze ondernemende drive om de witte pijl in jouw organisatie te realiseren. Het staat voor resultaat en impact.

Onze mensen

Luc van Sas

Oprichter van Sendu | Bedrijfskundige | KPI-expert | Procesoptimalisatie

“Als ik me bezighoud met een complex probleem wil ik dit analyseren, begrijpen en doorgronden. Voortdurend ben ik op zoek naar nieuwe kennis en inzichten. Ik krijg energie van resultaat en ben dan ook altijd op zoek naar mogelijkheden om het succes te vergroten. Graag houd ik het tempo erin en mijn communicatiestijl is informeel en direct.

Ik doe mijn best om dwarsdenkend te zijn. Om als buitenstaander nét even iets anders tegen een situatie aan te kunnen kijken. Verder hoor ik vaak terug dat ik rust uitstraal, ook wanneer het voor mijn gevoel alles behalve rustig is in mijn hoofd. Bij klanten waarvoor ik gewerkt heb, stond ik bekend als iemand die het gewoon fixt.

Verder heb ik een enorme afkeer van managementjeukwoorden. Mijn vakgebied wordt al te veel gedomineerd door mensen die met pretentieus jargon proberen te imponeren. Ik probeer altijd taal te gebruiken die iedereen snapt en gebruik alleen jargon als dat échts iets toevoegt. Soms ontkom ik er niet aan.

Verder begeef ik mij graag tussen de mensen. Ik zoek de samenwerking op en vind het belangrijk dat er ook nog af en toe gelachen wordt tijdens het werk.”

Willem Suppers

Oprichter van Sendu | LEAN Black belt | Veranderkundige | Verbeteren van samenwering in de keten | Klantenpanel begeleider

“Het realiseren van plannen of strategische doelen is wat mij energie geeft in mijn werk. Concreet stap voor stap samenwerken om klantverwachtingen en/of resultaat te verbeteren is gewoonweg gaaf om te doen. Met mijn ervaring ben ik in staat opdrachtgevers te helpen om samenwerking in een keten, programma of project echt van de grond te krijgen. Mijn afstuderen en Master(s) waren gericht op strategie-executie en veranderkunde. Hier ontwikkelde ik mijn passie voor de adviessector. Meer dan 15 jaar werkend in verschillende sectoren heb ik vaardigheden opgedaan in meerdere disciplines van prestatiemanagement, procesoptimalisatie (LEAN) en coaching. En van leidinggeven tot en met project- en programmamanagement (Prince2). Het maakt me wendbaar, breed geïnteresseerd en inzetbaar. 

Als professional ben ik vasthoudend, niet koppig maar geduldig met behoud van focus. Graag geef ik zelf het goede voorbeeld, door tijdelijk jouw  teams te ontlasten bij een bepaalde rol of functie.

Humor helpt me om zaken in gang te zetten. Het geeft mensen lucht en bewegingsruimte om een volgende fase zich eigen te maken en met plezier hun werk te doen. Het is dan ook mijn elixer en ik deel het graag.”

Brian Kiesling

Business Consultant Sendu

Tom Tergau

Business Consultant Sendu

Wij werken onder andere samen met:

Ronald van Andel

Teamontwikkelingspecialist